Ελαιοτουρισμός & Γαστρονομία

Ο Φορέας Elia Quality Group πραγματοποιεί ένα νέο επιμορφωτικό σεμινάριο για την διασύνδεση των πρακτικών γευσιγνωσίας ελαιολάδου με τον τουρισμό και τη γαστρονομία. 

Ο Ελαιοτουρισμός αποτελεί μια νέα εναλλακτική δράση τουρισμού κατά την οποία δίνεται μια σημαντική ευκαιρία αξιοποίησης των ποιοτικών ελαιολάδων ως πόρο  τουριστικού ενδιαφέροντος με σκοπό την παροχή μιας ιδιαίτερης τουριστικής εμπειρίας στον επισκέπτη. 

τραπέζι

Στόχος του Σεμιναρίου:

Να αναγνωρίζουν οι συμμετέχοντες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αξιοποίηση ενός ποιοτικού ελαιολάδου στον τουρισμό μέσω των πρακτικών γευσιγνωσίας

Να καταλάβουν ποια είναι η αναγκαία πληροφόρηση που χρειάζονται για την οργάνωση μιας γευσιγνωσίας ελαιολάδου με σκοπό την προσφορά ιδιαίτερων τουριστικών εμπειριών στους επισκέπτες

Να χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους στο αντικείμενο προκειμένου να παρουσιάσουν μια γευσιγνωσία μπροστά στους επισκέπτες

Να ενεργοποιηθούν ως προς την εκμετάλλευση των ευκαιριών που προσφέρει ο σύγχρονος τουρισμός ως προς την αξιοποίηση του ελαιολάδου ως πόρο τουριστικού ενδιαφέροντος

Να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου τουρίστα για διαφοροποιημένες τουριστικές υπηρεσίες

Να συμβάλλουν στη διάδοση της κουλτούρας του ελαιολάδου και της ελληνικής μεσογειακής διατροφής.

Να συμβάλλουν με την γνώση τους στην μεγαλύτερη κατανάλωση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου τόσο στην χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο σε μία εποχή που γίνεται μεγάλη συζήτηση για κατανάλωση άλλων φυτικών ελαίων τα οποία όμως υστερούν σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και πολυφαινόλες που κάνουν καλό στην υγεία μας.

Ενότητες Σεμιναρίου:

  • Όλες οι πληροφορίες και η μέθοδος οργάνωσης μιας γευσιγνωσίας ελαιολάδου σε τουρίστες
  • Παρουσίαση ενός μοντέλου ελαιοτουρισμού
  • Προσομοίωση γευσιγνωσίας ελαιολάδου σε κοινό
ειρήνη κοκολάκη

Εισηγητής Σεμιναρίου:

Ειρήνη Κοκολάκη

Εμπειρογνώμων δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων

Διπλωματούχος Πανεπιστημίου Χαέν, Ισπανία.

Σύμβουλος ποιότητας

Πιστοποιημένη από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας.

Ειδική στη διαχείριση υποπροϊόντων του ελαιώνα και συναφών βιομηχανιών, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ανδαλουσίας, Μπαέθα, Ισπανία.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια οργανοληπτικής ανάλυσης παρθένου ελαιολάδου σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία και είναι κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου.

Με τη γνώση της και τις ικανότητές της δραστηριοποιείται σε πολλά project της εταιρείας «Elia Quality Qroup» με γνώμονα πάντα τη βελτίωση και την ανάδειξη του ελληνικού παρθένου ελαιολάδου.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά.

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

20 Μαΐου 2022, 16:00 μ.μ. - 21:00 μ.μ και 21 Μαΐου 2022 10:00 π.μ - 15:00 μ.μ

Τρόπος Διεξαγωγής:

Διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom

Διάρκεια:

10 Ώρες

Κόστος:

350 €

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής 10 Μαΐου 2022

Για περισσότερες πληροφορίες:

Επικοινωνήστε μαζί μας  στο email: eliaqualitygroup@gmail.com

Facebook Comments Box