Το ελαιόλαδο στη μαγειρική: Γευσιγνωσία παρθένων ελαιολάδων και food pairing

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο φορέας Elia Quality Group πραγματοποιεί ένα νέο επιμορφωτικό σεμινάριο που απευθύνεται αποκλειστικά σε μάγειρες, chef και ανθρώπους της εστίασης.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να έρθουν σε επαφή με το ελαιόλαδο οι άνθρωποι της εστίασης και να γνωρίσουν αυτό το μοναδικό προϊόν που φθάνει καθημερινά στο τραπέζι μας ώστε να το επικοινωνήσουν με τον καταναλωτή και να του προσθέσουν την αξία που του αναλογεί.

Ενότητες σεμιναρίου:

  • Ιστορική αναδρομή και κουλτούρα του ελαιολάδου
  • Γνωριμία με όλες τις σημαντικές έννοιες του ελαιολάδου
  • Ελληνικές ποικιλίες
  • Πρακτική στη γευσιγνωσία παρθένων ελαιολάδων
  • Food pairing και μαγειρική

     20% Θεωρία και 80% Πρακτική 

Πληροφορίες:

Εισηγητές:

Ειρήνη Κοκολάκη και Βασίλης Λεωνίδου

Ημερομηνία Διεξαγωγής:

4 και 5 Μαρτίου 2023 09:00 πμ – 15:00 μμ

Τόπος Διεξαγωγής:

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Θεσσαλονίκη

Διάρκεια:

12 Ώρες

Κόστος:

250 € + ΦΠΑ

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής:

24 Φεβρουαρίου 2023

Ειρήνη Κοκολάκη

Εμπειρογνώμων δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων

Διπλωματούχος Πανεπιστημίου Χαέν, Ισπανία.

Σύμβουλος ποιότητας

Πιστοποιημένη από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας.

Ειδική στη διαχείριση υποπροϊόντων του ελαιώνα και συναφών βιομηχανιών, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ανδαλουσίας, Μπαέθα, Ισπανία.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια οργανοληπτικής ανάλυσης παρθένου ελαιολάδου σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία και είναι κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου.

Με τη γνώση της και τις ικανότητές της δραστηριοποιείται σε πολλά project της εταιρείας «Elia Quality Qroup» με γνώμονα πάντα τη βελτίωση και την ανάδειξη του ελληνικού παρθένου ελαιολάδου.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά.

Βασίλης Λεωνίδου

Ο Βασίλης Λεωνίδου είναι chef στο εστιατόριο Αυλή στο Ρέθυμνο.
 
Έχει γνωρίσει και έχει εκπαιδευτεί στη παραδοσιακή μαγειρική και στα ελληνικά προιόντα και από το 2009 ασχολείται συστηματικά με την γευσιγνωσία οίνου.
 
Το 2012 παρακολούθησε αρχικά κάποια σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου στην Ελλάδα και μετέπειτα στην Ιταλία όπου πιστοποιήθηκε ως Master and Sommelier of Olive Oil από την Ακαδημία IRVEA.
 
Από εκεί και μετά σε όλα τα εστιατόρια που εργάστηκε καθιέρωσε το Olive Oil bar.
 
To 2017 κέρδισε το βραβείο Best executive Olive Oil Chef για το παγκόσμιο οδηγό ελαιολάδου FLOS OLEI.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές:

Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: eliaqualitygroup@gmail.com

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Το ελαιόλαδο στη μαγειρική: Γευσιγνωσία παρθένων ελαιολάδων και food pairing
Η Χρήση των προσωπικών δεδομένων των εγγεγραμμένων πραγματοποιείται από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Elia Quality Group αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο των αναγκών του σεμιναρίου και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο λόγο. Ο χρήστης που επιθυμεί μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου να διαγραφούν τα στοιχεία του από την βάση δεδομένων μπορεί να ενημερώσει τον φορέα με γραπτό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση eliaqualitygroup@gmail.com
Facebook Comments Box