Spread the love

Σεμινάρια Οργανοληπτικής Ανάλυσης Ελαιολάδου

eirini kokolaki

Online Σεμινάριο Οργανοληπτικής Ανάλυσης παρθένων ελαιολάδων επίπεδο 2 

Εμπέδωση των εννοιών που διδάχθηκαν στο 1ο επίπεδο

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε προσωπικό ποιότητας και ελέγχου που εργάζεται στη βιομηχανία γεωργικών τροφίμων, σε εμπόρους και μεσίτες παρθένου ελαιολάδου, παραγωγούς, μάγειρες, προσωπικό που εργάζεται στην εστίαση και λάτρεις της γαστρονομίας και γενικά προσωπικό που εργάζεται στον τομέα του ελαιολάδου και θέλει να εμβαθύνει στη γευσιγνωσία και την οργανοληπτική ανάλυση παρθένων ελαιολάδων.

Περιεχόμενο:

 

20 % Θεωρία

80 % Πρακτική

  • Γευσιγνωσία μεταξύ 30 – 40 δειγμάτων παρθένων ελαιολάδων διαφορετικών κατηγοριών και ποικιλιών
  • Προσδιορισμός θετικών και αρνητικών χαρακτηριστικών
  • Εντοπισμός πιθανών λαθών κατά την επεξεργασία
  • Χαρακτηρισμός διαφορετικών μονοποικιλιών
  • Συγκριτική γευσιγνωσία μιας ίδιας ποικιλίας σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης
  • Γευσιγνωσία εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων ακολουθώντας τη μεθοδολογία των διαγωνισμών.

Στόχος:

Εμπέδωση των εννοιών που διδάχθηκαν στο 1ο επίπεδο.

Προηγούμενη γνώση

Σημαντική η γενική γνώση οργανοληπτικής ανάλυσης που διδάχθηκε στο σεμινάριο μας 1ου επιπέδου.

ειρήνη κοκολάκη

Εισηγητής σεμιναρίου:

Ειρήνη Κοκολάκη

Εμπειρογνώμων δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων

Διπλωματούχος Πανεπιστημίου Χαέν, Ισπανία.

Σύμβουλος ποιότητας

Πιστοποιημένη από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας.

Ειδική στη διαχείριση υποπροϊόντων του ελαιώνα και συναφών βιομηχανιών, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ανδαλουσίας, Μπαέθα, Ισπανία.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια οργανοληπτικής ανάλυσης παρθένου ελαιολάδου σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία και είναι κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου.

Με τη γνώση της και τις ικανότητές της δραστηριοποιείται σε πολλά project της εταιρείας «Elia Quality Qroup» με γνώμονα πάντα τη βελτίωση και την ανάδειξη του ελληνικού παρθένου ελαιολάδου.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά.

Πληροφορίες

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 16:00 μμ - 20:00 μμ
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 16:00 μμ - 20:00 μμ
Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 10:00 πμ - 14:00 μμ
Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 10:00 πμ - 14:00 μμ

Τρόπος Διεξαγωγής

Online μέσω της πλατφόρμας zoom

Διάρκεια

16 Ώρες

Κόστος

300 €

  • Κάθε συμμετέχων θα λάβει ένα kit γευσιγνωσίας με όλα τα δείγματα ελαιολάδου.

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής 28 Φεβρουαρίου 2022

Για περισσότερες πληροφορίες:

Επικοινωνήστε μαζί μας  στο email: eliaqualitygroup@gmail.com

Facebook Comments Box