Spread the love

Γευσιγνωσία ελληνικών και ξένων παρθένων ελαιολάδων και food pairing με τον chef Βασίλη Λεωνίδου

Περιεχόμενο σεμιναρίου:

  • Παρουσίαση ισπανικών και ιταλικών ποικιλιών.
  • Πρακτική άσκηση στη δοκιμή ισπανικών, ιταλικών και ελληνικών παρθένων ελαιολάδων.
  • Αρωματικό προφίλ των παρθένων ελαιολάδων που θα παρουσιαστούν.
  • Διάρκεια ζωής και τρόπος συντήρησης ελαιολάδου.
  • Παρουσίαση ισπανικών και ιταλικών εταιρειών ελαιολάδου και συζήτηση με τους εκπροσώπους των αντίστοιχων εταιριών.
  • Food pairing με τον chef Βασίλη Λεωνίδου.

        Στο τέλος του σεμιναρίου θα ακολουθήσει γεύμα

Απευθύνεται σε γευσιγνώστες ελαιολάδου, sommelier κρασιού, παραγωγούς, ελαιοτριβείς, μάγειρες, chef, προσωπικό που εργάζεται στον τομέα  του ελαιολάδου και του ελαιοτουρισμού καθώς και σε λάτρεις της γαστρονομίας.

Πληροφορίες:

Εισηγητές:

Ειρήνη Κοκολάκη και Βασίλης Λεωνίδου

Ημερομηνία Διεξαγωγής:

26 Νοεμβρίου 2022, 10:00 π.μ – 19:00 μ.μ

Τόπος Διεξαγωγής:

Εστιατόριο Αυλή, Ρέθυμνο

Διάρκεια:

9 Ώρες

Κόστος:

200 €

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής:

20 Νοεμβρίου 2022

Ειρήνη Κοκολάκη

Εμπειρογνώμων δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων

Διπλωματούχος Πανεπιστημίου Χαέν, Ισπανία.

Σύμβουλος ποιότητας

Πιστοποιημένη από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας.

Ειδική στη διαχείριση υποπροϊόντων του ελαιώνα και συναφών βιομηχανιών, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ανδαλουσίας, Μπαέθα, Ισπανία.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια οργανοληπτικής ανάλυσης παρθένου ελαιολάδου σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία και είναι κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου.

Με τη γνώση της και τις ικανότητές της δραστηριοποιείται σε πολλά project της εταιρείας «Elia Quality Qroup» με γνώμονα πάντα τη βελτίωση και την ανάδειξη του ελληνικού παρθένου ελαιολάδου.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά.

Βασίλης Λεωνίδου

Ο Βασίλης Λεωνίδου είναι chef στο εστιατόριο Αυλή στο Ρέθυμνο.
 
Έχει γνωρίσει και έχει εκπαιδευτεί στη παραδοσιακή μαγειρική και στα ελληνικά προιόντα και από το 2009 ασχολείται συστηματικά με την γευσιγνωσία οίνου.
 
Το 2012 παρακολούθησε αρχικά κάποια σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου στην Ελλάδα και μετέπειτα στην Ιταλία όπου πιστοποιήθηκε ως Master and Sommelier of Olive Oil από την Ακαδημία IRVEA.
 
Από εκεί και μετά σε όλα τα εστιατόρια που εργάστηκε καθιέρωσε το Olive Oil bar.
 
To 2017 κέρδισε το βραβείο Best executive Olive Oil Chef για το παγκόσμιο οδηγό ελαιολάδου FLOS OLEI.

Εστιατόριο “Αυλή”

Το εστιατόριο Αυλή λειτούργησε πρώτη φορά το 1987, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, σε ένα κτίριο, που χρονολογείται περί το 16ο αιώνα. Σήμερα μετά από 35 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας, συνεχίζουμε να πρεσβεύουμε τον κρητικό βίο, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Παραδοσιακές τοπικές συνταγές, αγνά υλικά παραγόμενα σε κοντινές πηγές και τεχνικές υψηλής γαστρονομίας παντρεύονται αρμονικά με σκοπό να προσφέρουμε  στους επισκέπτες μας,  μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, με σεβασμό στην παράδοση της Κρήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές:

Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: eliaqualitygroup@gmail.com

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Η Χρήση των προσωπικών δεδομένων των εγγεγραμμένων πραγματοποιείται από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Elia Quality Group αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο των αναγκών του σεμιναρίου και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο λόγο. Ο χρήστης που επιθυμεί μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου να διαγραφούν τα στοιχεία του από την βάση δεδομένων μπορεί να ενημερώσει τον φορέα με γραπτό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση eliaqualitygroup@gmail.com
Facebook Comments Box