Spread the love

Δυο νέα διαδικτυακά σεμινάρια οργανοληπτικής ανάλυσης ελαιολάδου πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο. Ένα για το “Επίπεδο 1” με σκοπό την γνωριμία με όλες τις σημαντικές έννοιες που σχετίζονται με την οργανοληπτική ανάλυση παρθένων ελαιολάδων και ένα για το “Επίπεδο 2” στο οποίο θα γίνει εκτενέστερη ανάλυση με σκοπό την εμπέδωση των εννοιών που παρουσιάστηκαν στο Επίπεδο 1.

Απευθύνονται σε προσωπικό ποιότητας και ελέγχου που εργάζεται στη βιομηχανία γεωργικών τροφίμων, σε εμπόρους και μεσίτες παρθένου ελαιολάδου, παραγωγούς, μάγειρες, προσωπικό που εργάζεται στην εστίαση και λάτρεις της γαστρονομίας και γενικά προσωπικό που εργάζεται στον τομέα του ελαιολάδου και θέλει να εμβαθύνει στη γευσιγνωσία και την οργανοληπτική ανάλυση παρθένων ελαιολάδων.

Περιεχόμενο επιπέδου 1:

  • Βασικές αρχές ελαιολάδου
  • Οργανοληπτικό Πάνελ και η μέθοδος του panel test
  • Επιλογή και εκπαίδευση δοκιμαστών
  • Ταξινόμηση παρθένων ελαιολάδων (κατηγορίες και ελαττώματα)

40 % Θεωρία και 60 % Πρακτική

Δεν απαιτείται καμία γνώση προηγουμένως στην οργανοληπτική ανάλυση ελαιολάδου για τη παρακολούθηση του σεμιναρίου. Ο εκπαιδευόμενος αποκτά τις βασικές γνώσεις για το ελαιόλαδο ξεκινώντας από το μηδέν.

Τρόπος: Online μέσω της πλατφόρμας zoom

Κόστος : 300 ευρώ

Διάρκεια: 18 ώρες

Ημερομηνία διεξαγωγής:

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 16:00 μμ – 21:00 μμ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 16:00 μμ – 21:00 μμ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 10:00 πμ – 15:00 μμ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 10:00 πμ – 15:00 μμ

Περιεχόμενο Επιπέδου 2:

  • Γευσιγνωσία μεταξύ 30 – 40 δειγμάτων παρθένων ελαιολάδων διαφορετικών κατηγοριών και ποικιλιών
  • Προσδιορισμός θετικών και αρνητικών χαρακτηριστικών
  • Εντοπισμός πιθανών λαθών κατά την επεξεργασία
  • Χαρακτηρισμός διαφορετικών μονοποικιλιών
  • Συγκριτική γευσιγνωσία μιας ίδιας ποικιλίας σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης
  • Γευσιγνωσία εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων ακολουθώντας τη μεθοδολογία των διαγωνισμών.

20 % Θεωρία και 80 % Πρακτική

Σημαντική η γενική γνώση οργανοληπτικής ανάλυσης που διδάχθηκε στο σεμινάριο μας 1ου επιπέδου.

Τρόπος: Online μέσω της πλατφόρμας zoom

Κόστος : 300 ευρώ

Διάρκεια: 16 ώρες

Ημερομηνία διεξαγωγής:

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 16:00 μμ – 20:00 μμ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 16:00 μμ – 20:00 μμ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 10:00 πμ – 14:00 μμ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 10:00 πμ – 14:00 μμ

Κάθε συμμετέχων θα λάβει ένα kit γευσιγνωσίας με όλα τα δείγματα ελαιολάδου

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι η Ειρήνη Κοκολάκη εμπειρογνώμων δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων, διπλωματούχος του Πανεπιστημίου Χαέν της Ισπανίας, πιστοποιημένη από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας και ειδική στα υποπροϊόντα του ελαιώνα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ανδαλουσίας στη Μπαέθα της Ισπανίας.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια οργανοληπτικής ανάλυσης παρθένου ελαιολάδου σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία και είναι κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά.

Με τη γνώση της και τις ικανότητές της δραστηριοποιείται σε πολλά project της εταιρείας «Elia Quality Qroup» με γνώμονα πάντα τη βελτίωση και την ανάδειξη του ελληνικού παρθένου ελαιολάδου.

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής 28 Φεβρουαρίου 2022

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση eliaqualitygroup@gmail.com

Εγγραφές